onsdag 30 december 2009

Spacesallad

På tok för längesen vi uppdaterade matbloggen! Här kommer ett av mina absoluta favoritrecept, hämtat ur det vi brukar kalla för köttboken men som egentligen heter "Bli säkrare i köket":

För fyra portioner

Köttet:

3-4 lövbiffar
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk dijonsenap provencale

Sallad:
Riven sallat (t.ex. frissé, färsk spenat eller isbergssallad)
150 g haricots verts, lättkokta och kylda
4 tomater i klyftor
50 g parmesan, hyvlad
färsk basilika

Provencalsk dressing:
2 msk dijonsenap provencale
1 dl cream fraiche
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk flytande honung eller sirap
3 msk olja
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör i ordning salladen på tallrikar. Vispa samman dressingen. Torka av, salta och peppra köttet. Bred en klick senap på ena halvan av lövbiffarna. Vi över den andra halvan på varje lövbiff och tryck till i kanterna.

Stek köttet ca 2 minuter/sida, i medelvarm stekpanna. Lägg köttet på salladen. Ringla dressingen på tallriken

Servera med bröd och ett rejält glas rött.