tisdag 15 september 2009

Hallonsviss och chokladsås

I lördags hittade vi den nya smaken hallon från Siaglass och i behov av efterrätt så hittade vi på en utveckling av marängsvissen som blev en riktig hit. Snygg och god! Den uppmärksamme noterar att Siaglass också gör sorbet med hallonsmak men vi använde gräddglassen som var en höjdare.

Vi varvade hallonglass, maränger, geléhallon, skivade bananer, små gröna vindruvor och choklassås.

Min chokladsås kan bli alldeles underbart bäst om man får till den. Då är den varm och god och när den kallnar på glassen stelnar den till kolakonistens. Jag chansar lite för ofta men receptet är ett jag fick av vänner till mina föräldrar för längesedan.

Chokladsås
50 g smör
2 dl socker
2 msk kakao
1/2 dl mjölk

Smält först smöret. Blanda i resten. Koka upp och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar