lördag 7 februari 2009

Nya italienska biffar och blåbärspaj

Dagens middag var en rikigt seguttänkt måltid, det slutade med en lyckoträff på arla och "dagens snabba". Nu låter det ganska mycket som George köttbullar i föregående inlägg men nu när det biff som gäller. Italienska biffar som mest är pannbiff med rivet citronskal och en medelhavssås med soltorkade tomater och salvia. Receptet levde upp till sitt löfte om att vara snabbt lagat men hade också en liten känsla av helglyx.

Till efterrätt blev det en blåbärspaj ala Leila. Den blev inget vidare snygg så det blev ingen bild men på grund av sin orginalitet får den en plats här. Bara man inte förväntar sig vanlig blåbärspaj så var det här supernice! Citron och kokos ger god smak.

Jag gjorde en halv sats för att det inte skulle bli så himla mycket paj.

1 paket frysta blåbär, vårt var på 225 gram.
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
rivet skal av 1 citron

125 g kylskåpskallt smör
3/4 dl kokos
3/4 dl råsocker
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl havregryn

Blanda blåbär med socker, majsstärklese och citronskalet. Sprid ut blåbären i en ungsform.

Tärna smöret och smula ihop det med råsocker, kokos och vetemjöl. Blanda sist i havregryn försiktigt så att de inte går sönder. Klutta ut över blåbären och grädda i 200 grader i 30 min minst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar