tisdag 17 februari 2009

Oliv- och fetamuffins

Det här receptet florerade på lärarprogrammet när jag läste i Linköping och jag tror att dessa muffins dök upp första gången på någon slags utflykt och just så fungerar de som bäst. I morgon ska vi ut på skidutflykt utan skidor och då tar vi med oss muffins gjorda på följande recept:

100 g fetaost, mosad i småbitar
1 dl hackade svarta oliver
2 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 ägg
1/2 dl rapsolja
2 dl naturell yoghurt

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda fetaost, oliver, mjöl salt och bakpulver i en skål
3. Blanda ägg, rapsolja och yoghurt i en annan skål
4. Rör ner äggblandningen i mjölblandningen och klicka i muffinsformar
5. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar