söndag 15 mars 2009

Pasta med musselkött och bacon


Beroende på mängden och styrkan på den röda chilin kan den här enkla pastarätten bli hur stark som helst så man får känna sig för lite. Jag tycker att man bör äta det här minst en gång i veckan. Jossan är inte lika entusiastisk riktigt.

(4 portioner)

1 pkt bacon
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 paprika
1 röd chili, skivad
1 burk musslor
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 msk persilja (den frysta i pappförpackning)
Salt och peppar
Pasta

1. Sätt på pastavatten och gör nödvändiga procedurer runt det tills pastan är klar.
2. Skär bacon och paprika i mindre bitar. Stek tillsammans med chilin och vitlöken tills baconet är ganska knaprigt.
3. Häll i matlagningsvin och persilja och låt puttra en stund.
4. Lägg i musslorna och allt koka ett par minuter så att musslorna blir varma men inte förstörda.
5. Salta och peppra lite och häll alltihop över nykokt pasta.

2 kommentarer:

  1. Ååh låter ju helt sjukt gott!!! Måste prova!!

    SvaraRadera
  2. Gör det! Det är mycket gott och väldigt enkelt. Paprikan är inte livsnödvändig för övrigt men den förhöjer!

    SvaraRadera