måndag 2 mars 2009

Varma chokladbakelser

På din begäran Anna!

Det här recepet hittade vi en gång i boken "sallader runt medelhavet". Vi råkade kolla i den på designtorget en gång, då hade dock George redan lagt ut en hel del på den kräftskivan vi hade hittat på att ha samma kväll. Så vi tog helt enkelt två kort i boken med min mobilkamera och köpte boken billigare en annan gång.

Du behöver ha 4 ungsfasta formar, vi brukar göra i koppar som tål ugnsvärme.

100 g mörk choklad 70 %
25 g smör
2 ägg
1 dl råsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ungen på 175 grader. Smält smöret och ta av plattan, bryt i chokladen och rör om så att den också smälter. Vispa ihop ägg och råsocker och blanda med chokladsmeten. Rör vetemjöl och bakpulver, sikta ned det i smeten. Blanda väl.

Fördela smeten i formarna och grädda chokladbakelserna i mitten av ugnen 5-6 min. De ska vara gräddade utanpå och krämiga inuti.

Servera direkt, gärna med fin vanlijglass vid sidan om.

Enligt receptet ska formarna/kopparna smörjas med smör och pudras med kakao men det är ett helt omöjligt och väldigt kladdigt moment som sen inte märks effekten av. Jag brukar hoppa över det. Och så brukar jag vänta med att ta ut dem ur ugnen tills de får den knapriga ytan, det tar mer än 5-6 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar